Welkom op ons blog! Dit is het blog van Elisabeth Smelik en Wendy (KNGF blindengeleidehond). Ook Minthe (pensionada) doet in onze verhalen mee.

Wendy helpt mij sinds 15-07-2019 de weg te vinden, mij veilig langs allerlei obstakels te leiden, zitplaatsen en deuren te zoeken. Ze doet haar werk fantastisch en ik vertrouw volledig op haar. Ze heeft een heel eigen vrolijk karakter, is slim en dol op zwemmen. Speelt graag met haar Wubba en mag heerlijk donderjagen met Minthe.

Als ambassadeur voor KNGF Geleidehonden geef ik samen met Wendy graag lezingen. Deze kunt u reserveren bij Www.geleidehond.nl Lezingen kunnen gaan over onze avonturen, mijn persoonlijke verhaal, over alles wat betrekking heeft op KNGF Geleidehonden en lezingen over hoe om te gaan met mensen met een visuele beperking, met name in het verkeer.

Samen wachten bij de oogarts

Twee vriendinnen in de mand van Minthe

Goedemorgen! Welkom, leuk dat jullie er weer zijn.

We zijn  terug en we hebben het een en ander gewijzigd aan de website. Om oudere verhalen terug te lezen kunnen jullie onder de tabbladen kiezen wat jullie graag willen lezen of weten. Op deze pagina zullen vanaf heden de laatste nieuwtjes te lezen zijn.

Makkelijker en overzichtelijker. Veel plezier met het lezen.

 

20 juni 2021

Mensen wat een raar gevoel! We kruipen als land uit de lock down na meer dan 1,5 jaar. Om ons heen wordt het opeens drukker. Wij zijn voor het eerst weer echt op pad geweest. Het voelt vreemd. We hebben bezoek gehad. Ik mocht naar atelier de Steengroeve om te gaan beeldhouwen, de sportschool is open. Ik hoop oprecht dat na de zomer het coronavirus niet opnieuw het land zal stilleggen. Wij houden nog wat afstand, maar ik verheug me erop om met de trein met Wendy naar Leiden te kunnen reizen! 

Ik kan aan Wendy merken dat ze het echte werken (ergens naar toe gaan) heel leuk vindt. Van huis naar de sportschool. Daar lekker achter de balie liggen en worden verwend door het personeel in de vorm van heel veel aandacht, terug lopen naar huis. De gewoonste zaken van de wereld, maar het maakt een enorm verschil! Ze doet het fantastisch. 

Naast veel wandelen, ben ik druk geweest met Inclusie. Wat is dat? Simpel gezegd kijken met anderen (ervaringsdeskundigen, mensen van de gemeente) waarom bepaalde plaatsen niet toegankelijk zijn voor mensen met een handicap. Wendy en ik zijn meestal op stap in het kader van de veiligheid in de buitenruimte. Zinnig en leuk. Onze droom is dat het woord Inclusie op termijn niet meer nodig zal zijn. Mee mogen doen in de maatschappij zou gewoon gewoon moeten zijn. 

Een stukje veiligheid op mijn route! Met dank aan de Gemeente Assen.

haken

Hond op schoot tijdens het haken. Gezellig en lekker warm! Ineke kon het foto’s maken niet laten. Is Wendy hier geen dropje?

We haken voor het goede doel. Maken dekens en plaids voor mensen die een warm steuntje in de rug kunnen gebruiken. Als u op Facebook zoekt naar Ineke Heijting, dan kunt u bij haar terecht voor een mooie deken. Het personeel van de Intensive care van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen werd verrast met voor alle zorgmedewerkers een mooie deken. 

Wendy is een schoothondje, warm en gezellig

Hoe kom je erbij baas, ik was heus leif

Minthje vindt die nattigheid niets

Samen eten maakt alles weer goed

Mooie dekens!

Dekens voor het zorg personeel op de ic van het WZA

Mijn zeehondje en blindengeleidehond Wendy mocht lekker los en zwemmen in de grote vijver. Tot zover alles in orde. Dikke pret. Ze stuitert in het water, zwemt en rent, duikt en geniet.

Minthe (gepensioneerde blindengleidehond) keek langs de kant toe en vroeg zich af wat er nou zo leuk zou zijn aan dat natte water. Ze houdt niet van water. Wendy dacht ik laat Minthe zien hoe fijn het is. Ze klom wat verderop op de kant, nam een grote aanloop en duwde pardoes Minthe de vijver in.

Minthe wist niet hoe snel ze uit het water moest komen. De actie werd niet gewaardeerd. Eenmaal thuis, afgedroogd en met hun badjassen aan waren ze gelijk weer de beste vriendinnen. Samen eten en alles is vergeten.

Dit was een kleine greep uit onze belevenissen. Schroom niet om contact met ons op te nemen wanneer jullie vragen hebben. Dat kan hieronder. Ik reageer zo snel mogelijk.

Wij gaan het weer drukker krijgen nu we meer mogen! Fijne zomer lieve mensen. Ik hoop jullie straks allemaal opnieuw hier te mogen verwelkomen.

Wendy zorgt ondertussen wel voor de pret en mijn veiligheid!  Samen met Minthe voor verhalen. 

Opmerkingen

29.06.2021 13:07

Miek Wikkerink-Wagelaar. (Merel)

Ik geniet keer op keer ven je belevenissen Elisabeth!! Zofijn!!
Evenals Minthe en Wendy… een verrukkelijk stel …🍀🙏😘😘 grappig dat Minthe niet van water houd.

29.06.2021 10:40

Ellen Bronsema

Fijn dat je kunt bijdragen aan Inclusie. Voor sommige mensen weer een stukje veiligheid erbij. Knuffel voor Wendy en Minthe😉

22.06.2021 21:08

Jeanne Voeten

Wat mooi geschreven Elisabeth, lees het graag al jullie belevenissen. Mooi dat jullie dekens en plaids gemaakt hebben. Leuk samen Wendy en Minthe pardoes in het water.

24.06.2021 21:33

Elisabeth Smelik

Wat een lief compliment Jeanne. Dankjewel

22.06.2021 06:50

Michelle

Goed werk lieve Elizabeth!

24.06.2021 21:32

Elisabeth Smelik

Dankjewel Michelke

20.06.2021 18:02

Ruud

Hug

24.06.2021 21:32

Elisabeth Smelik

😊